taaltrainingen_1

“Thoroughly to teach another is the best way
to learn for yourself.”


– Tryon Edwards

 

Als taaltrainer Engels ontwikkelt en geeft Christy taaltrainingen Engels bij bedrijven en op de universiteit. Op basis van de leerdoelen en leerwensen van de cursisten.

Maatwerk bij bedrijven

Bij de in-company taaltrainingen is er altijd een maatwerkcomponent. Christy werkt met documenten en onderwerpen uit de praktijk van de deelnemers die we bespreken tijdens de intakes.

Daarnaast is er een standaardcomponent met grammatica, vocabulaire en de relevante schrijf- en/of spreekvaardigheid die getraind wordt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een top 10 van veelgemaakte grammaticafouten
  • een succesvolle strategie voor een grotere woordenschat

Voor internationale studenten

Op de universiteit geeft Christy Engels aan internationale, multiculturele groepen studenten. Soms voor multidisciplinaire groepen, en soms speciaal voor Rechten of bijvoorbeeld Neuroscience studenten. Zowel voor Bachelor’s, Master’s als PhD studenten.

Writing & Presenting

Bij de schrijfvaardigheidstrainingen Engels is er altijd een deel English language skills en een deel Writing Skills ongeacht de taal waarin we communiceren. Denk aan: how to involve the reader, finding your own voice, coherence and reader-friendly texts.

Voor presentation skills geldt hetzelfde: we werken aan de algemene principes van goed presenteren maar ook aan de specifieke Engelse taalvaardigheid.

Voorbeelden van recente taaltrainingen:

Writing & Presenting in English – Consultants, secretaries, engineers, Agro Adviesburo

Academic Writing –  Erasmus Universiteit Rotterdam

Scientific Writing – Erasmus MC

How to write newsletters in English – FloraHolland

Advanced Translation skills – Leiden University, MA Advanced Translation

Presentations skills – Graduate School for Law, EUR

English for HR professionals – Fox-IT (individuele taaltraining)

Assessments CEFR levels – support staff, Erasmus Universiteit Rotterdam

English Pronunciation & Fluency – various accountmanagers


Met dank aan

Met dank aan al mijn studenten en mijn collega-taaltrainers van SENSE  en op de EUR waar ik altijd nieuwe dingen van leer en door wie ik op het juiste studieboek of de meest geschikte werkvorm kom.

Met dank aan mijn ouders die allebei hun hele leven in het onderwijs hebben gewerkt. Dit vak zit in mijn genen 😉

En met dank aan mijn collega-taaltrainers van Horizon waar ik van 1998 tot 2002 heb gewerkt als junior taaltrainer Engels voor Unilever, TNO, de Belastingdienst en Pricewaterhouse Coopers.